Нашата история

Това е историята на последната битка за България. Опитът на една група смели и силни българи, които са запазили в себе си любовта към родината толкова силна, че дръзват да се изправят срещу могъщите олигархични и дори наднационални сили, изцеждащи и последната капка живот от българския народ.

Казват, че историята се пишела от победителите, но ние ще запишем сами нашата история, независимо дали ще победим или не. Светът ще помни, че ние сме опитали, ще запомни, защото ние ще дадем всичко от себе си в тази битка!

Началото

Всичко започва през 2018-та г., когато няколко български емигранти създават в социалната мрежа Facebook страницата Против геноцида на Борисов и всички досегашни управлявали партии, за да изразят своя протест и желание да се противодейства на геноцида, който се извършва спрямо техните сънародници, останали все още в България. Страницата и каузата бързо печелят популярност и тя се разраства до 40 000 последователи от България и целия свят. В последствие страницата е изтрита, след поредица докладвания от предатели за нецензурно видео съдържание, израз на народната “любов” към управляващата мафия.

16-ти септември 2018

На тази дата, виртуалният до този момент протест, придобива физическа форма. Стотици българи от чужбина пристигат в България за предварително уговорения протест. Общо между 2 и 3000 души излизат пред сградата на Народното събрание на първия в новата история на България, протест организиран от обикновени граждани, а не от политическо зависими структури. Основни организатори са Емил Русанов и други българи от чужбина и България. Финансирането на протеста е от самите протестиращи, които събират средствата, чрез платформата за групово финансиране gofundme.com. Протестът има за цел да бъде свалено поредното антинародно правителство, начело с министър-председателя Бойко Борисов, както и съставяне на правителство на гражданите, което да има единствената задача, да изпълни предварително съставена програма за референдуми, чрез които да бъде променена системата на държавното управление към силна пряка демокрация или с други думи казано, властта да бъде взета от народа, така че той пряко да може да взима управленски решения.

Протеста на 16 септември, 2018 г.


Протеста не постига целите си, тъй като е сравнително малоброен. За това допринася активната дезинформационна кампания от националните медии, които не отразяват обективно исканията на протестиращите, а също и изТролените фалшиви новини, всяващи страх у хората, твърдейки, че бил подготвян кървав преврат.

Видни журналисти на хранилка, с претенции за голям професионализъм, дават своя принос в оплюването на организаторите и дезинформирането на хората за истинските цели на протеста, заработвайки по този начин коричката хляб, която им хвърлят техните господари.

Беновска - платена?

Източник: https://youtu.be/bCKUgtBMJPU?t=607

Протеста в Брюксел на 26.09.2018

Малка, но силно мотивирана част от групата, организират протест пред централата на ЕК в Брюксел, внасяйки петиция срещу геноцида на българското правителство, подписана онлайн от хиляди граждани (https://www.peticiq.com/205425), основавайки се на официалните данни от Евростат, отразяващи реалността в България, както и основните ни искания.

Среща с президента Румен Радев – 17.10.2018

Емил Русанов връчва нашите искания на президента Румен Радев при неговото посещение в Лондон, за среща с българската емигрантска общност там. Събитието беше отразено от националните медии. Президентът даде общание да се запознае подробно с исканията ни, но засега не се е свързал с нас.

Малко след протестите от септември 2018-та, цел на групата се превръща организирането на национален референдум, който да отвори вратите за пряка демокрация и създаването на активно гражданско общество, което да противодейства на олигархическата мафия. Не случайно по това време, част от членовете напускат и започват целенасочено да вредят на групата, хвърляйки недоказани твърдения, че основните организатори имат скрити цели за създаване на политическа партия, присвояване на пари от дарения и др. лъжи. В крайна сметка наяве излиза истината за опитите на партия “Възраждане”, да хване в пипалата си групата, чрез внедряване на техни хора и използването ѝ за политически цели. За щастие не успяват. Групата ни се разклаща временно, но устоява на опитите да се всее за раздор и демотивация и излиза от ситуацията по-силна и целеустремена. Емил Русанов излиза с писмена декларация, че няма полтически амбиции.

Емил Русанов - декларация

Учреждаване на сдружение “Референдум за народовластие”

На 6.12.2018 след общо решение на групата, опитахме да регистрираме фомално гражданско сдружение, регистрацията му обаче беше саботирана и впоследствие взехме решение да продължим борбата за каузата Народовластие, чрез протестни действия.

…..

Тази история все още се пише, а ТИ приятелю можеш да повлияеш, така че да има щастлив край … за теб.